Ulfstindmila – for starters!

Northern Runners har nylig lagt bak seg et par sesongstarter i 2012: Klubbmesterskap på 1500 m og Tromsdalen Rundt-stafetten er vel gjennomført. Vi lengter etter å komme i gang med sommerens løpebegivenheter. Hva er vel da bedre enn å åpne sesongen for tredje gang – på nysnø!? – i den tradisjonsrike Ulfstindmila? Da gjør det ikke noe at mila bare er 8,7 km!

Fluktholdning, her skal du motstand finne

– Kanskje er det best å holde seg inne i dag? tenker Øyvind Sørensen, en av dem som våkner til masse nysnø, i et kort øyeblikk preget av fluktholdning. En liten tur innom Facebook-gruppa antyder laber stemning, men stemningen stiger etter hvert som løpefolket våkner. – Herlig gjeng, tenker Øyvind, og fortsetter tankerekken: – Her kjøre vi ut i snykov på sørpate veia for å løpe ei mil som e 8,7 km lang… Det finnes ikke dårlig vær, bare mye vær!

Listefyll blant eliten

Det første som møter unge Sørensen ved start er flere blide mennesker i Northern Runners-vester klare for å konkurrere og nå sine personlige mål. Med eliteskiløpere og andre storløpere på plass, skjønner han at NR-laget i beste fall er listefyll. – Men det liker vi!

Northern Runners blid edition. F.v.: Elisabeth Eriksen, Stein Erik Hansen, Kristin Borch, May Liss Wasmuth og Henrik Romsaas. Foto: Øyvind Sørensen

Med 175 deltakere settes det ny deltakerrekord, noe som lover veldig godt for Tromsøkarusellen og de litt lengre milløpene denne sesongen (Krokenmila, Eidemila, adidasmila m.fl.).

Det sprengåpnes som seg hør og bør

Starten går, eliten forsvinner i et rasende åpningstempo, og våryr av formiddagens snøfall henger mange seg på. Det er jo sesongstart – en sprengåpning er så absolutt på sin plass! Så får man ta kalibreringen i etterpåklokskapens navn. Noen som føler for å kalibrere splitten sin?

Øyvind Sørensen kalibrerer splitten tidlig i løpet. Foto: Stian Saur

Mila på en time blir en lek

Her er resultatlistene for løpere som deltok for Northern Runners. Damene først:

PLASS NAVN TID
13 Kristin Borch 44:55
21 Kristina Nymo 49:18
23 May Liss Wasmuth 51:43
26 Elisabeth Eriksen 54:02

Synnøve Mortensen fra Kvaløysletta skilag vant på 34:05. Det var i alt 27 startende damer i konkurranseklassen. En deltaker brøt. Elisabeth Eriksen, trofast backtrooper, er i ferd med å nærme seg tider ned mot 60 minutter på mila. Vi framløper deg frem mot MSM om to måneder!

Elisabeth Eriksen (turkis DNB-lue), Northern Runners egen biblioteksjef, svoren backtrooper og blid som ei sol i skjitværet, passer på at ingen slipper forbi henne. André Lind i følgebil bak til venstre. Foto: Stian Saur

Endelig under 40 på mila

Så til herrene:

Plass Navn Tid
25 Jarle Pedersen 34:03
29 Øyvind Sørensen 36:02
31 Jan Harald Solberg 36:54
35 Henrik Romsaas 38:12
39 Stein Erik Hansen 39:30
40 Jan Håkon Elverland 39:40
48 Dag Ronald Fredheim 45:32
51 Sigurd Leithe 54:02

Snorri Einarsson fra Tromsø Skiklubb vant på 28:17. Det var i alt 52 startende herrer i konkurranseklassen.

Snorri Einarsson foran Ronny Jakobsen, Tromsø Løpeklubb. Nr. 1 og 2 i mål. Foto: Stian Saur.

Jarle Pedersen, Northern Runners. Foto: Øyvind Sørensen

Jarle Pedersen, beste NR-løper, var fattige, men viktige?! to sekunder foran beste dameløper.

Mer interessant var det at fire nye løpere debuterte for Northern Runners på denne vakre vårdagen. Vi ønsker Jan Harald Solberg, Jan Håkon Elverland, Dag Ronald Fredheim og Sigurd Leithe velkommen i klubben og håper å se dere på trening! Som seg hør og bør plasserte de tre sistnevnte seg nederst på resultatlisten, men du skal se at de utløser et enormt potensial gjennom å delta på våre treninger frem mot MSM 30. juni!

Flott løp

– Et flott løp i nydelig landskap, forteller Øyvind Sørensen. – Ei litt kupert løype med noen lange motbakker som sa «melkesyre»! Alt i alt et fint arrangement, med mye liv i målområdet, kafé og premieutdeling. Bare synd ikke alle fikk en liten medalje, men all honnør til de frivillige som har stått på for å få dette til!

Øyvind Sørensen noen få sekunder bak Randi Østhus, Tromsø Løpeklubb. Kremt, 24 sekunder bak i mål. Heng deg på 14. mai når Krokenmila innleder Tromsøkarusellen. Foto: Stian Saur

– Æ e veldig fornøyd med tida og ser at sesongen kommer til å gi mæ nye rekorda! Nye mål skal settes og slås! sier en fornøyd Øyvind Sørensen etter dagens gjennomkjøring.

Øyvind takker også Stian Saur og André Lind i følgebilene for framløpende tilrop!

Løpehilsen (med veldig god hjelp fra Øyvind Sørensen og Stian Saur),
Thomas K. Føre

Én tanke om “Ulfstindmila – for starters!

  1. Tilbaketråkk: Endelig Krokenmila igjen! | Northern Runners

Legg igjen en kommentar