Rekrutteringsøkt med pust-og-pes edition

Sommerferien begynner å nærme seg slutten for de fleste. Northern Runners har imidlertid holdt et høyt nivå hele sommeren, med flust av treninger og deltakelse i mange forskjellige løp. På Facebook er aktiviteten som vanlig høy og vi begynner å nærme oss 850 deltakere. Men mange sitter på gjerdet og klarer ikke helt å komme i gang.

Northern Runners vet heldigvis råd. Vi har satt opp to økter med fokus på ferskinger i første halvdel av august. Økter for alle de som tror de ikke liker å løpe sammen med andre, eller som ikke føler seg i god nok form til å vise seg offentlig med joggesko på, eller som tror at i NR er det bare racere. Sånn for å vise i praksis at det er ikke så mye som skal til for å komme i gang, at det å være en del av det kuleste og mest sosiale løpernettverket til NR ikke er noe skummelt og ikke minst at det er mye mere forpliktende å si høyt at man skal ut å jogge sammen med noen. Alt dette er med på å bekjempe første hinder på vegen, nemlig dørstokkmila.

Det var også min første økt som «coach». Ettersom tidspunktet for første økt nærmet seg og antall påmeldinger stadig økte og endte på godt over 40 personer, kom også prestasjonsangsten. Men heldigvis var det mange av de som debuterte på NR-trening som var minst like spente som meg. Jeg fikk melding fra ei venninne som allerede tre timer før vi startet hadde skiftet til treningstøy for å være sikker på at hun ikke skulle mygge ut. Det ville jo vært et kjempenederlag å kle av seg treningstøyet uten å ha fått brukt det skikkelig! Flere andre tok med seg en venn som support og støtte og det er bare hyggelig. Share the movement, som vel har blitt et halvoffissielt motto til NR.

Vi har plass til alle, men den individuelle treningseffekten er viktig. Dermed står man fritt til å kunne gjøre tilpasninger som passer til hver enkelt. Hvis noen har ekstra krefter kan de løpe litt lenger, eller man kan løpe litt kortere eller roligere. Det er hyggelig å finne flere på samme nivå som man kan gjøre avtaler med. Mandager er vanligvis intervalltreningsdagen til NR. Disse treningene passer for alle uansett nivå. Torsdager pleier man å løpe en litt lengre tur, og denne økta kan med hell justeres for oss som er nye, eller baktropp.

Når vi er godt over 40 personer som møter opp på trening blir det gjerne litt kaotisk. Men jeg er kjempefornøyd med at det var så mange som valgte å debutere på trening for NR. Og dere kan være stolt over å ha gjennomført 5,9 km med noen tøffe motbakker. Neste gang skal vi holde oss mere samlet og kjøre  skikkelige intervaller i motbakker. Det kommer vi til å kjenne godt på pusten, men det er ikke farlig og det er det vi kommer til å bli i bedre form av. Målet med nybegynnerøktene er å rekruttere til baktroppen. Men etterhvert er det nok flere av dere som vil bevege dere fremover i feltet. Men vi skal heie og fremløpe hver og en av dere underveis.

Velkommen!Image

Én tanke om “Rekrutteringsøkt med pust-og-pes edition

  1. Tilbaketråkk: Treningsplan uke 35-44/2012 | Northern Runners

Legg igjen en kommentar