Løping for aktive mosjonister

Til årets sesongavslutning i Malangen fikk vi Kjetil Olsen fra Klinikk 24 og Aleksander Os for å holde foredrag om viktige momenter for oss som løper en del, men som likevel ikke er toppidrettsutøvere. Nøkkelen for å kunne trene såpass mye som vi gjør – uten å få skader – handler mye om intensitetsstyring. I foredraget var de innom temaer som:

  • periodisering av treningen
  • viktigheten av restitusjon
  • rolig langkjøring
  • pulssoner

Trenergruppa i NR periodiserer treningene våre ut fra «baklengs planlegging», dvs de tar utgangspunkt i de løpene de anser for sentrale for NR å delta på (Møreketidsløpet, Midnight Sun Marathon, Klubbtur, osv) og legger opp treninga i forkant slik at den skal gi best mulig effekt.

Restitusjon er sentralt for å holde seg skadefri, og er tett koblet til styring av intensitet på treningsøktene. Eksempelvis løper du halvmaraton i konkurransefart, krever det lengre restitusjonstid enn en rolig langtur på lørdags formiddag. Restitusjon kan være både aktiv og passiv.

Rolige langturer skal foregå med lav puls (sone 1-2). Alle som løper med pulsklokker har et forhåndsprogrammert oppsett på klokka med pulssoner opp til max. Denne trenger ikke nødvendigvis å være riktig, som igjen kan føre til at man trener med feil intensitet på f.eks langturer. Olympiatoppen har gode tekster på dette. Les mer om pulssoner på Olympiatoppen sine nettsider.

Under finner du de ulike dokumentene som ble vist under foredraget.Legg igjen en kommentar