Etape Bornholm 2013

Dette innlegget er skrevet av Erik Axel Haagensen, og gjengitt i sin helhet. Erik løper for Northern Runners, og har også skrevet på Northernrunners.no tidligere. Vi takker for at han igjen ønsker å skrive på bloggen vår. God lesning!

Solen er tilbake. Da er det ikke SÅ vanskelig å forestille seg en dansk høysommerdag. Jeg vil til og med fortelle dere om hele 5 skjønne sommerdager i juli på Solskinsøen Bornholm i Danmark.

Etape Bornholm er en folke-/sommer-/løpefest, men også aktiv ferie for eliteløpere og selvsagt mosjonister fra hele Norden. Det er uoffisielt Nordisk Etapeløbsmesterskab, og det er 2200 som deltar i herlighetene.I løpet av 5 dager løpes i all slags terreng. Voksne løper i alt en maraton, unge en 1/2-maraton og barn en ¼-maraton.

1. etappe: Hasle, 10 km flat.

1. etappe: Hasle. 10 km flat. Stemningen koker av forventninger og iver for å komme i gang. Jeg har som mål å komme under eller tett på 40 min. Folk starter som hadde de stjålet noe. Jeg hiver meg med og løper iflg. gps-klokken den første km på 3.26/km –noe som jeg fort angrer på. Hallo! det var langt hjem…! Men utrolig fin løype: Etter 4 km asfalt, inn på smale skogstier og så langs stranden før finalen i bygatene. Resultat: 41:49. Nr. 210.

2. etappe: Dueodde strandløp.

2. etappe: Dueodde strandløp.

2. etappe: Dueodde. 5,8 km strandløp. Nydelig vær! Og sprudlende feriestemning, når vi blander oss med de enda mer avkledte badeturister i vannkanten. Den løse sanden tvinger tempoet ned, uten at man på noen måte koser seg. Noen velger å løpe i vannkanten hvor underlaget er mer stabilt. Den tyngste etappen avsluttes med å krabbe i sanddynene – og du lurer på om du kan stille til start på 3. etappe. Men herlig følelse! Resultat: 27:18. Nr. 224.

3. etappe: Erik Haagensen og Henrik Jørgensen i Almindingen

3. etappe: Erik Haagensen og Henrik Jørgensen i Almindingen

3. etappe: Almindingen. 7,8 km skogsløp. Bøkeskogens dype skygge er ikke nok til å dempe
varmen. Beina er blytunge, og skjønner ikke hvorfor vi konkurrerer på 3. dag i trekk. Kupert løype med en avslutning i motbakke der ivrige tilskuere forlanger prestasjon. I mål har min 7-årige sønn gjennomført 2,9 km og gitt jernet hele veien; og det synes. Henrik Jørgensen er der også. Den danske storløper som vant London Marathon i 1988. Jeg gratulerer med seieren i klassen 50-54 år i den eneste etappen han deltar i. Mitt resultat: 33:40. Nr. 216.

Kilde EB; samlet vinner Abdi Hakim Ulad.

Kilde EB; samlet vinner Abdi Hakim Ulad.

4. etappe: Hammeren. 8,6 km bjergløp. Endelig skal jeg demonstrere tilegnet norsk
motbakkeløping. Føler at det går bra i berg- og dalbanen, inntil den siste, drepende stigning
på 57 m (17 %). Klarer så vidt å holde meg i løp. Gøy, gøy, gøy. Senere så jeg på TV at den danske mester Abdi Hakim Ulad (f. Somalia) måtte ligge i 30 min. etter den svimlende bakkesprint. Resultat: 42:26. Nr. 220.

5. etappe: Rønne. 10 km by- og skogløp. Nok en kokvarm dag, nesten 25 gr. Kan jeg samle
krefter til å se 40-tallet? Nei. Nok en for ambisiøs start i forhold til kreftene. Snitt på 4 blank de første 3 km, før en lett motbakke knekker meg. De siste km sliter jeg, men gleden er likevel stor, når jeg ankommer stadion, hvor mine barnsbein har sparket til utallige fotballer. De siste 300 m rundt oppvisningsbanen presses sitronen pga. den utrolige stemning fra de mange løperfamilier. Dere kan umulig forstå hvor stolt jeg er, når jeg mottar medaljen som bevis for å ha gjennomført Etape Bornholm på 3:03:40. Etapperesultat: 42:26. Nr. 220. Samlet plassering: 203 av 991 gjennomførende M.

Har selvfølgelig drømt om å ta en ny tur. Og utrolig nok, så skal jeg nettopp det. Gleder
meg som en liten bornholmerdreng til å stå i Hasle pånytt den 21. juli 2014. Håper å se flere
representere Northern Runners. Vi trenger bare 6 på et lag for å delta i Klubbkonkurransen!

Velkommen skal dere være.

Legg igjen en kommentar