Nybegynnere liker også motbakker!

Northern Runners ønsker å rekruttere flere personer i nettverket. Hvorfor? Jo, fordi vi har sett hvor mye morsomt man kan ha det sammen, samtidig som man blir i bedre form. Vi vil få flere av våre hangarounds mer aktiv, og bli bedre kjent med enda flere som har lyst å trene sammen med oss. Selv om vi i Northern Runners er på forskjellige nivåer prestasjonsmessig har vi likevel en sosial plattform som vi trives med.

Godt oppmøte på nybegynnerøkt nr. 2. Foto: May Liss Hårstad Wasmuth

Mandager er intervalldager i NR. Forrige mandag hadde vi en myk start med løping i kupert terreng. Nybegynnerøkt nr 2 tok mål av seg til å introdusere motbakkeintervaller. Det er en personlig favoritt hos undertegnede. Motstanden i motbakken gjør at pulsen kommer opp med en gang og det blir ei veldig effektiv trening. Den utvalgte bakken bærer tilnavnet «syrebakken». Den er bratt så det holder, men de fleste bruker kortere tid enn 4 minutter opp. Økta ble valgt for å vise dere at dere klarer mer enn dere tror. I tillegg ville jeg vise at dere pusher dere litt ekstra sammen med andre. Hvor mange tok et drag ekstra opp den bakken som dere ikke ville gjort om dere var alene? Med mer trening vil vi klare å løpe litt lenger, og kanskje litt fortere. Den dårlige nyheten er at vi kommer til å være akkurat like kjørt når vi kommer til toppen selv om vi blir bedre trent (men det vil kanskje gå litt fortere).

Jeg er søkkimponert over at 43 stk ville være med å løpe motbakkeintervaller sammen med meg, og mange debuterte på NR trening for første gang. Og for en innsats! Dette er ei skikkelig tøff økt og dere kom gjennom den med glans. Og det var så utrolig mange som smilte både på tur opp og på tur ned. Godt humør og lyst til å trene litt innimellom er faktisk alt som skal til for å bli en god NR!

Det var ikke bare nybegynnere med. Også en del av den harde kjernen møtte opp. Det gjorde at vi delte oss opp i to grupper. Den ene gruppen tok en litt lengre oppvarmingsrunde, og en litt lenger nedtrappingsrunde. Men vi var likevel samlet i store deler av intervalldragene.  Det er flere som har ønske om ei nybegynnerøkt til. Noen som har lyst å bli med på en introduksjon til 4×4? Bare at vi gjør den litt kortere og tar en 4x3min i stedet? Jeg kan mandag 27. august, blir du med?

Thomas filmet fra motbakkeøkten, og har redigert filmsnutt. Det skal sies at bakken er mye brattere enn filmen viser og jeg konstaterer med glede at også Thomas puster litt på tur oppover:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OlLQ-Zu3vyU]

Løpehilsen,
May Liss

Én tanke om “Nybegynnere liker også motbakker!

  1. Tilbaketråkk: Treningsplan uke 35-44/2012 | Northern Runners

Legg igjen en kommentar